Siyonistlerden ARAKİB Köyünde 139. Kez YIKIM

İşgal yönetimi yıkım ekipleri öğleden sonra En-Nakab bölgesinde yer alan işgal rejiminin meşru yerleşim alanı kabul etmediği El-Arakib köyünü 139’uncu kez yıktı.

Köy sakinleri, işgal polisinin çadırları ve sacdan inşa edilen evleri yıkan ekipleri korumak için köye baskın düzenlediğini, soğuk havaya rağmen köylüleri açıkta bıraktığını söyledi.

İşgal güçlerinin meşru yerleşim alanı kabul etmediği ve devlet arazileri üzerine kurulduğunu iddia ettiği El-Arakib köyünü 27 Temmuz 2010’dan bu yana 139 kez yıktığı bildirildi.

İşgal yönetimi El-Arakib köyündeki evleri sürekli yıkarak köy halkını bıktırmayı ve göçe zorlamayı, el koyacağı köy arazilerini Yahudi yerleşimi projelerinde kullanmayı hedefliyor.

El-Arakib köyü sakinleriyse işgal güçlerince yıkılan evlerini her defasında yeniden inşa ederek topraklarını asla terk etmeyeceklerini söylüyor.

İşgal yönetimine bağlı yıkım ekipleri işgal altındaki Filistin topraklarının güneyinde yer alan En-Nakab bölgesindeki El-Arakib köyünü en son 10 Ocak’ta yıkmıştı.