İsrail: Arabistan ve BAE’yi Korumaya Hazırız!

Irkçı İsrail rejiminin istihbarat bakanı Elazer Stern, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni Sanaa hükümetine bağlı Yemen ordusunun saldırılarından korumaya hazır olduklarını açıkladı.

Suudi haber sitelerinden İlaf’a demeç veren ırkçı İsrail rejiminin İstihbarat Bakanı Elazer Stern, Yemen’in saldırılarına karşı Birleşik Arap Emirlikleri’ni desteklediklerini ve Suudi Arabistan’ın da talep etmesi durumunda Suudilere yardım etmeye de hazır olduklarını söyledi.

Irkçı İsrail rejimi İstihbarat Bakanı Elazer Stern, Suudi Arabistan’la ve Körfez’deki diğer ülkelerle gizli ilişkilerinin bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

“Birleşik Arap Emirlikleri bizim dostumuz ve müttefikimizdir. Biz, barış isteyenlere karşı yapılan saldırıları anlıyoruz. Biz yıllar boyunca bunun sıkıntısını çektik ve Birleşik Arap Emirlikleri de şu an bu sıkıntıyı çekiyor, Suudi Arabistan da aynı şekilde… Biz Birleşik Arap Emirlikleri’ne kesinlikle yardım edeceğiz. Onlarla barış anlaşmamız var. Elimizden ne yardım gelirse onlardan esirgemeyeceğiz. Barış tüm alanlarda işbirliği demektir” dedi.

Irkçı İsrail rejiminin Birleşik Arap Emirlikleri’ne Yemenlilerin saldırıları karşısında istihbarat ve teknoloji desteği vereceğini belirten Elazer Stern, Suudi Arabistan, Kuveyt ve diğer Arap ülkeleriyle ilişkiler konusunda da şöyle dedi:

“Bize göre bu mümkün, bizler barış konusunda bölgeye sunabileceğimiz çok şeye sahibiz ve bunu gerçekleştirmek için çalışmalıyız. Ben Suudi Arabistan’la ilişkilerin neden gelişmediğine hayret ediyorum.”

Irkçı İsrail rejiminin eski başbakanı Benyamin Netanyahu’nun 2020 yılının Kasım ayında Suudi Arabistan’a giderek Suudi Veliahdı Muhammed bin Salman’la görüşmesi de basından gizlenememişti.