İsrail, ABD’nin İran Devrim Muhafızları Kararından Memnun

Siyonist rejim İsrail hükümeti, ABD’nin İran Devrim Muhafızları’nı terör örgütleri listesinden çıkarmaktan vazgeçerek ‘geri adım atmasını’ memnuniyetle karşıladı.

Siyonist İsrail’de medyanın önde gelen gazetelerinden ‘Yediot Aharonot’, ABD’li yetkililerin Devrim Muhafızları hakkında yayınladıkları yeni açıklamaların, ABD’nin tavrında yeni bir ruha işaret ettiğini söylerken, İsrail hükümetinin bu değişikliği memnuniyetle karşıladığını da dile getirdi.

Gazeteye göre İsrailli liderler, iki hafta önce ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in de katıldığı Şarm El-Şeyh konferansında ilk kez bu konuda bir ABD tavrına tanık oldu. Gazete, Blinken’in konferans sırasında ‘bakanlığın, Devrim Muhafızları’nı bir terör örgütü olarak görüp görmediği’ sorusuna, “Evet, evet tabi” şeklinde yanıt verdiğini, ancak İsrailli liderlerin, bu yanıtla tatmin olmadığını yazarken, “Bugün Tel Aviv’de Washington’da doğru yönde bir tavrın şekillendiğine dair bir his var” ifadelerine yer verdi.

Bu çerçevede İsrail, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley’in geçen cuma günü Senato’da yaptığı açıklamalara da dikkat çekti.

Milley, Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü’nü açıkça “terör örgütü” olarak nitelendirdi. Ayrıca ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Jalina Porter’ın ifadelerine de işaret eden İsrail, Porter’in “Başkan Joe Biden, General Milley ile ‘Devrim Muhafızları’nı terör örgütleri hanesine ekleme’ konusundaki tutumunu paylaştı” ifadelerini aktardı.

Belirtilene göre yetkili, “Biden yönetimi döneminde terör örgütü olarak tanımlanan 107 İranlı veya İran bağlantılı örgüt var. Bunların arasında Devrim Muhafızları ile bağlantılı 86 örgüt de bulunuyor” dedi.

18 Mart’ta İsrail Başbakanı Naftali Bennett ve Dışişleri Bakanı Yair Lapid, sert bir dille ortak bir açıklama yaparak İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun “terör örgütü” olduğu konusunda ısrar etmişler ve ABD yönetiminin de bu görüşten vazgeçmemesini istemişlerdi.