İsrail, 21 Yılda 2000 Filistinli Çocuğu Katletti

Bir ‘İsrail’ haber ajansının haberine göre, işgalci İsrail rejimi 2000 yılından bu yana 2.000 Filistinli çocuğu öldürdü.

Filistinli Çocukları Koruma Uluslararası Örgütü’nden Halid Kazmer tarafından derlenen ve İbranice haber sitesi Siha Makumit’te yayınlanan raporda, “2021 yılı, İsrail’in 2014’te 50 günlük savaşı başlatmasından bu yana Filistinli çocuklar için en kötü yıl oldu.” denildi.

Rapora göre işgalci rejim güçleri ve siyonist yerleşimciler bu yıl Batı Şeria, Kudüs ve Gazze Şeridi’nde 86 Filistinli çocuğu şehit etti.

Rapora göre, siyonist rejimin geçen Mayıs ayında 11 gün süren Gazze Şeridi’ndeki savaşında 67 Filistinli çocuk şehit oldu. İşgalci rejim ordusu bu yıl Batı Şeria’da ve Kudüs’te 15 Filistinli çocuğu öldürdü ve Siyonist yerleşimciler ise 2 çocuğu öldürdü.

Raporda işgalci rejimin askerlerinin her durumda Filistinli çocukları kanunsuz şehit ettiği vurgulanıyor. Öyle ki bu davalar hukuk çerçevesi dışında infaz işlemlerine dönüşebilir. Çünkü işgalciler çocukları öldürmek amacıyla ateş ediyorlar.

Belirtildiğine göre, bir vakada defalarca tutuklanan Abdullah Cevabere adında 17 yaşındaki Filistinli bir genç doğrudan vurularak öldürüldü.

Raporda ayrıca işgal rejimi yetkililerinin kendi memurlarını yargılamak yerine, insan hakları örgütlerini susturmaya odakladıkları vurgulanıyor.