İsrail, 2021 Yılında 850 Çocuğu Tutukladı

Siyonist İsrail rejiminin işgal altındaki Filistin’de yaptığı zulümlerden çocuklar da nasibini alıyor. Raporlara göre, 2021 yılında 850 Filistinli çocuk işgal rejimi tarafından tutuklandı, 15’i evde hapsedildi. 

Kudüs Mahkumları Aileleri Komitesi tarafından hazırlanan bir rapora göre, İsrail rejim güçleri, geçtiğimiz yıl işgal altındaki Kudüs’te 850 Filistinli çocuğu tutukladı ve bunlardan 15’i ev hapsinde tutuldu.

Raporda, Filistinli çocukların bir kısmına belirli, diğerlerine ise belirsiz hapis süresi olan cezalar verildiği kaydedildi.

Komite başkanı Emced Ebu Asab, hapsedilen çocukların ciddi kısıtlamalarla karşı karşıya olduğunu söyledi. Hatta çocukların bazılarının evlerindeki balkon veya pencerelere bile erişimleri engellendi. Emced ayrıca, çocukların ve ailelerinin, hapsedilme koşullarını ihlal etmeleri durumunda cezai işlemle karşı karşıya kaldıklarını da belirtti.

Esir Filistinli çocuklardan birinin avukatı olan Midhat Diba, İsrail yargısının çocukları evde hapsetme uygulamasının uluslararası insani hukuku ihlal ettiğini ve psikolojik işkenceye ulaştığını söyledi.

Raporlara göre, şu anda yaklaşık 17 İsrail hapishanesinde 7.000’den fazla Filistinli mahkum tutuluyor. Hak grupları, İsrail rejiminin her yıl işgal altındaki topraklardan 500 ila 700 Filistinli çocuğu askeri mahkemelerde yargıladığını ve bunların çoğunun adil yargılanmadan mahrum bırakıldığını belirtiyor.

Gözleri bağlı olarak sorguya çekilen çocuklar itirafta bulunmaya zorlanıyor. Avukat tutmalarına bile izin verilmiyor ve çoğu hücre hapsine konuluyor.