SİYONİST İsrail 2007 SURİYE Nükleer Tesis Saldırısını ÜSTLENDİ

Yayınlanmasına izin verilen bilgilere yer verilen haberlerde, F-15 ve F-16 türü sekiz savaş uçağıyla bir elektronik savaş uçağının operasyona katıldığı, 17 ton bomba atılan tesisin tamamen yerle bir edildiği ifade edildi.

İşgal rejimi söz konusu haberlerin yayınlanmasıyla Suriye’nin doğusundaki nükleer tesise düzenlenen hava saldırısını ilk kez açıkça üstlenmiş oldu.

Saldırının gerçekleştirilmesinin ardından yabancı medya ve bazı siyasetçiler saldırıyı İsrail’in gerçekleştirdiğini söylese de işgal rejimi bugüne kadar sessizliğini korumuştu.

Yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte işgal rejimi medyası operasyonla ilgili haberlerin yanında operasyona katılan uçakların ve pilotların fotoğraflarıyla sınırdan 480 kilometre içerdeki tesisin vurulma anının görüntülerini de yayınladı.

İşgal ordusu sözcüsü, 2004 yılı sonlarında başlayan istihbarat çalışmalarının meyvesini verdiğini ve işgal ordusunun operasyona hazırlandığını söyledi.

İran’ın nükleer faaliyetlerinin ve Amerika’nın İran’la yapılan anlaşmadan çekilebileceğinin konuşulduğu günlerde işgal rejiminin Suriye’deki nükleer tesisin vurulmasıyla ilgili bilgileri kamuoyuyla paylaşması dikkat çekti.