İSRAİL: 2006’dan Beri En Açık Hizbullah Tehdidi

Seyyid Hasan Nasrallah’ın son sözlerinden sonra Siyonist medya, Hizbullah Genel Sekreteri’nin 2006’dan bu yana Tel Aviv’e karşı yayınladığı en açık tehdit olduğunu bildirdi.

Seyyid Hasan Nasrallah’ın Lübnan’da Hizbullah’ın kuruluşunun 40. yıl dönümü vesilesiyle yaptığı son televizyon röportajı Siyonist medyada geniş yankı buldu. 

El-Meyadin’e göre, Siyonist medya son günlerde Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri’nin yeni tutumu ve tehditlerini çok kapsamlı bir şekilde gündeme aldı. 

Siyonist rejim İsrail’in Kanal 12 analisti Schneider ve Amidror bu konuda şöyle dedi: ”Seyyid Hasan Nasrallah sadece Kariş gaz sahasına saldırmakla tehdit etmekle kalmadı, aynı zamanda Akdeniz’deki tüm İsrail gaz platformlarını hedef almakla tehdit etti. Bu sözler, Hizbullah Genel Sekreteri’nin tehditlerini birdenbire birkaç derece daha yükselttiğine işaret ediyor.”

Bu bağlamda Siyonist analist Ohad Hamo, Kanal 12’ye yaptığı açıklamada şöyle dedi: ”Bu tehdit, Seyyid Hasan Nasrallah’ın 2006’dan beri İsrail’in zayıf noktasını hedef aldığı söylenen en açık tehdittir. Öte yandan, şu anda dünyada bir enerji kriziyle karşı karşıyayız, bu nedenle Hizbullah bu zamanı maksimum başarılara ulaşmak için iyi bir fırsat olarak görüyor.”

Etiketler