İŞGAL Rejimi 2 Kamyon ve 2 Kulübeye EL KOYDU!

İşgal güçleri Kalkiliya’da iki kamyona ve Beytlahim’de iki kulübeye el koyarken, Batı Yaka’nın güneyinde de bir okulu kapatmakla tehdit etti.

İşgal güçleri Kalkiliya’daki Hamid El-İbra şirketine baskın düzenleyerek şirkete ait iki kamyona el koydu.

İşgal güçlerinin kamyonları önce kent dışına çıkardığı ve kamyonların daha sonra işgal güçlerine ait bir kışlaya götürüldüğü belirtildi.

Şirket sahibi Alâ Hamid El-İbra, işgal güçlerinin kamyonları Kalkiliya kentinin kuzeydoğusundaki Tsuvim Yahudi Yerleşkesi’ne götürdüğünü ve şirkete ait iki kamyona el konulmasının sebebini bilmediklerini söyledi.

Bu arada, işgal güçlerinin Beytlahim’in güneydoğusundaki Tegu’ beldesinde Filistinlilere ait iki kulübeye el koyduğu bildirildi.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Ed-Deir mezrasına baskın düzenleyerek iki kulübeyi söktüğünü ve kulübelere el koyduğunu ifade etti.

Kaynaklar, kulübelerden birinin İsmail Salim Eş-Şair isimli Filistinliye ait olduğunu ve kulübede inşaat malzemeleri satıldığını, diğerinin de Musa Salim Ayiş isimli Filistinliye ait olduğunu, baskın sırasında çatışmaların yaşandığını fakat yaralanan olmadığını kaydetti.

Öte yandan, işgal güçlerinin Tegu’ Erkek Lisesi’ni kapatmakla tehdit ettiği öğrenildi.

Tegu’ Belediye Başkanı Teysir Ebu Mufrih, işgal güçlerinin okulu kuşattığını ve müdürünü ifade vermeye çağırdığını, Yahudi yerleşimcilerin araçlarına taş atıldığı gerekçesiyle okulu kapatma tehdidinde bulunduğunu söyledi.

Ana cadde üzerinde bulunan Tegu’ Erkek Lisesi’nin sık sık işgal güçlerinin baskınına maruz kaldığı belirtildi.