SİYONİST İsrail 1967’den Bugüne 15 Bin KADINI Tutukladı

Karakai, halihazırda Filistinli 62 kadının İsrail zindanlarında tutulduğunu ve bunlardan 10’unun kanuni yaşın altında olduğunu bildirdi.

Filistinli şahsiyet 1967’den bu yana İsrail zindanlarında en az 213 Filistinli esirin şehit olduğunu bunlardan 75’nin kasıtlı öldürüldüğünü, 59 Filistinli esirin ise hastalıklarının tedavi edilmemesinden dolayı ve 72’sinin de işkence altında şehit olduğunu bildirdi.

Filistinli Esir Kulübü, işgal rejimine ait Etzion Cezaevi’nde Filistinli esirlere son kullanma tarihi geçmiş bozuk yiyecekler verildiğini açıkladı.

Esir Kulübü avukatı Jaklin El-Ferarice, dün akşam bazı esirleri ziyaret ettiğini, ziyaret sırasında esirlerin cezaevi yönetiminin kendilerine son kullanma tarihi geçmiş bozuk yiyecekler verdiğini söylediklerini aktardı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, esirlere verilen bozuk yiyeceklerin konserve yiyecekler ve peynir olduğu ifade edildi.

Bildiride, Avukat El-Ferarice’nin cezaevi ziyareti sırasında esirlere verilen son kullanma tarihi geçmiş bozuk yiyeceklerden bazılarını gördüğü kaydedildi.

Esirlerin açlıkları nedeniyle bozuk yiyeceklerden bir kısmını yedikten sonra son kullanma tarihlerinin geçtiğini fark ettikleri belirtildi. İşgal rejimi zindanlarında yaklaşık 6500 Filistinli esir bulunurken, Etzion Cezaevi’nde 12 Filistinli esir tutuluyor.