İslami Cihad: Normalleşme Yanlıları İsrail Önünde Diz Çöküyor

Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri, Siyonist rejime karşı uluslararası, özellikle de Amerikalıların önyargısının hala devam ettiğini ve Filistin milletinin Amerikan silahlarıyla öldürüldüğünü söyledi.

El Meyadin’in Cuma günkü raporuna göre bu hareketin kuruluşunun 36. yıl dönümü münasebetiyle “Ziyad el-Nahale”, Gazze Şeridi’nin El Katibe bölgesinde düzenlenen büyük törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Siyonist düşmana karşı uluslararası, özellikle de Amerika’da hala önyargı var. İşgalci rejim, Amerika ve müttefiklerinin bir parçası olarak görülmekte ve kültür, tarih ve ahlak bakımından onlara benzemektedir ve bu rejime yapılan yardımlar da bu nedenledir.”

Nahale şunları da ekledi:

“Siyonist rejim bizi Amerikan silahlarıyla öldürüyor, özerk yönetim teşkilatı da Tel Aviv’in kararıyla bizi tutukluyor. İslami Cihad hareketi ve mücadelecileri, işgalci rejime karşı koymak için diğer direniş gruplarıyla birlikte sahada bulunuyor.

Uzlaşmacı Arap ülkeleri alçakgönüllülükle Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesini istiyor ve onun önünde trajik bir şekilde çöküyor. Bu felaket durumunu sadece  direniş mücadelecileri durdurabilir.”