İslami Cihad: Kudüs’süz Bir İslam Ümmeti, İsrail’e Hizmet Eder

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri, Kudüs Günü münasebetiyle yaptığı konuşmada, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın Siyonist rejimle ilişkileri koparmak konusundaki açıklamalarının ciddiye alındığını ve Abbas’ın bunları uygulamak için bir yol bulması gerektiğini söyledi.

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahle, Kudüs Günü münasebetiyle yaptığı konuşmada bu yılki Kudüs Günü’nün Kudüs’e hâkim olmayı amaçlayan Amerikan-Siyonist saldırısıyla birlikte yaşandığını söyledi.

Ziyad en-Nahle şu ifadelerde bulundu: ‘Kudüssüz bir Arap ve İslam ümmeti İsrail’e hizmet eden ülkelerin mülkü ve kalıntıları olacaktır.’

Ziyad en-Nahle konuşmasının devamında Yüzyılın Anlaşmasına değinerek şunları söyledi:

‘Bu anlaşma, Balfour Antlaşması’ndan bu yana yapılan en kötü anlaşmadır ve İsrail tüm Arap ülkelerine girmek için bundan yararlanacaktır.

Filistin halkı en asgari imkanlarla ayakta durup savaşıyor ve İran’ın duruşunu takdir ediyor. İran’a yapılan yaptırımların nedeni sadece onların Filistin meselesinin yanında duruyor olmasıdır.

Ebu Mazen’in (Mahmud Abbas) işgalci rejim konusundaki duruşu ile ilgili söylediklerini ciddiye alıyoruz ve onu uygulamak için bir yol bulması gerekiyor.

Ebu Mazen’in konuşması Kudüs Günü ile aynı zamanda açıklandı ve Filistin halkı “Filistin’in başkenti Kudüs” sloganı altında birleşmelidir.

Filistin Yönetimi’nden iç birlik ve vahdete doğru büyük bir adım atması bekleniyor.

Ebu Mazen’den Gazze Şeridi’ne farklı gözlüklerle ve parti hassasiyetlerinden uzak olarak bakmasını istiyoruz.

Kudüs Günü, Yüzyılın Anlaşmasına karşı ulusal birlik günü olmalıdır.’

Siyonist rejimin Batı Şeria’nın yeni bölgelerini işgal etme kararına tepki gösteren Filistin Yönetimi Başkanı, bu rejim ve ABD ile ilişkileri keseceğini söyledi.

Filistin Yönetimi Başbakanı Muhammed Iştiyye, bu hafta verilen bu kararı bakanlıklara açıkladı.