İslami Cihad: İsrail’e Şok Yaşatmaya Hazırız

Filistin İslami Cihad Hareketi’nin askeri kolu olan Kudüs Tugayları komutanlarından İyad el-Hasani, İsrail’le yeni bir savaşa hazır olduklarını kaydederek, Batı Şeria’da direniş eylemlerini geliştireceklerini belirtti. 

Gazze’nin Refah bölgesinde bir araya gelen İslami Cihad Hareketi’nin siyasi ve askeri liderleri bir araya gelerek, Siyonist rejimle savaşa senaryolarını görüştü.

Toplantıya, İslami Cihad Hareketi Siyasi Büro Üyesi Nafiz Azzam, Gazze Saha sorumlusu Velid el-Kitati, Hareketin önde gelen isimlerinden Ahmed Mudellel, Kudüs Seriyyeleri Askeri Konsey Üyesi Komutan Ebu Mansur Halid Mansur ve Kudüs Seriyyeleri Askeri Konsey Üyesi Komutan İyad el-Hasani katıldı.

Toplantıda konuşan Kudüs Tugayları Askeri Konsey Üyesi ve Merkezi Operasyon Birimi Komutanı İyad el-Hasani, geçici Siyonist rejimine mesaj göndererek, yeni gelişmelere ve yüzleşmeye tam hazırlıklı olduklarını söyledi.

Özgürlük Tüneli eylemi ve Cenin Tugayı kahramanlarının başlattığı yeni bir aşamaya işaret eden İyad el-Hasani, Kudüs Tugayları askeri komutanlarının hazırlıklar konusunda emin olduğunu, tüm hazırlıklara ve düşmana şok yaşatmaya hazır olduklarını ifade etti. El-Hasani, Batı Şeria’daki direniş eylemlerini genişleteceklerini bildirdi.

Batı Şeria’daki sistematik direniş eylemleri ve söz konusu direnişin geliştirilmesinin yollarının da görüşüldüğü toplantıda konuşan İslami Cihad Hareketi siyasi liderlerinden Şeyh Nafiz Azzam, direnişçide bulunması gereken peygamber ahlakından örnekler verdi.

İslami Cihad Hareketi Refah Bölgesi Sorumlusu Mahmud Advan da, Şehit Fethi Şikaki’nin kurduğu hareketin ilerleyişi ve Siyonist rejimin gerilemesinin üzerinde durarak, uluslararası verilerden örnekler verdi.

Toplantıda konuşan Kudüs Seriyyeleri Komutanı Ebu Mansur ise, Kudüs’ün Kılıcı Savaşı’na değinerek, gelecek savaşa yönelik hazırlıklardan bahsetti. Sahada direniş grupları ile işbirliği içerisinde hareket ettiklerini kaydeden Ebu Mansur, Filistin içi ve Filistin dışındaki direniş liderleri arasında ortak bakış açısı ve stratejinin olduğunu söyledi.

Ebu Mansur, Siyonist rejimin en zayıf dönemini yaşadığını dile getirdi.