İslami Cihad: İran, Filistin’in Zaferine Ortaktır

Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahhale Cuma günü İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Başkomutanı General Hüseyin Selami ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde İran İslam Cumhuriyeti’nin Filistin milleti ve direniş gruplarına verdiği çok yönlü desteklerine teşekkür etti.

IRNA’nın haberine göre, Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahhale telefon görüşmesinde, siyonist rejim İsrail’in Gazze Şeridi’ne dayattığı 12 günlük savaşa işaret ederek şöyle dedi:

Bu savaş, siyonist düşmanla çatışmaların tarihinde eksen bir savaş oldu ve Filistinli grupların arasında şimdiye dek görülmemiş bir ittifak yarattı.

Ziyad Nahhale ayrıca özel olarak İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Gücü’nün Kudüs yolunda şehit düşen eski komutanı General Hac Kasım Süleymani’yi siyonist işgalcilere karşı bu tür zaferler için zemin hazırladığı için takdir ederek şöyle ekledi:

Sizler (İran) tüm meydanlarda bizim yanımızda oldunuz ve bizim zaferimize ortaksınız ve gelecekte de Kudüs’ü kurtarırken bizim yanımızda olacaksınız.

Telefon görüşmesinde General Hüseyin Selami İran İslam Cumhuriyeti Filistin’e destek vermeyi bir görev bildiğini belirtti.

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Başkomutanı General Selami bundan önce de Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’ın siyasi büro Başkanı İsmail Heniye ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Filistinli direniş gruplarının kazanımlarını takdir ederek, İran İslam Cumhuriyeti Filistin milleti ve direniş gruplarına tüm alanlarda her türlü yardımda bulunmaya hazır olduğunu ve bu alanda asla müsamahakar davranmayacaklarını belirtti.

Görüşmede İsmail Heniye de İran İslam Cumhuriyeti Filistin milletinin haklarına yönelik tüm siyasi ve askeri alanlarda bu milletin ve direniş gruplarının yanında yer aldığını belirterek, Filistin direnişi kahramanca bir hamaset yarattığını ve siyonistlerin zorbalığı karşısında zafer elde ettiklerini vurguladı.