İslami Cihad İRAN Temsilcisi: Bazı İSLAM Ülkeleri İSRAİL İle İşbirliği İçin CAN ATIYOR

Nasir Ebu Şerif, İran’ın Şahrud bölgesinde düzenlenen direnişin kalbi olan Gazze’yi anma töreninde şu açıklamalarda bulundu:

Kuran-ı Kerim Kudüs’ü kutsal toprak olarak tanımlıyor ve Kuran-ı Kerim Kudüs topraklarının ilahi bir nimet olduğunu vurguluyor. Kuran-ı Kerim’de bu konuda çok sayıda ayet vardır ve bu topraklara Allah tarafından değer atfedilmiştir.

İslami Cihad İran Temsilcisi daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

Kudüs Peygamber-i Ekrem’in (s.a.a) yeryüzünden miraca yükseldiği ve İbrahim, Yakup, İsa İbni Meryem, Zekeriya, Davud, Süleyman ve diğer birçok peygamberin yaşadığı bölgedir ve İsmail (a.s) da bu topraklarda dünyaya geldi ve Allah Kuran-ı Kerim’de buradan kutsal bölge olarak bahsediyor.

Kuran-ı Kerim’e göre, biz İbrahim’e (a.s) Yahudilerden daha yakınız çünkü bu peygamberi takip ettik ve Kuran-ı Kerim’e göre, ondan sonra gelen yüce bir peygambere iman ediyoruz ve İslam ümmetiyiz çünkü peygamberlerin sonuncusu olan Hz. Muhammed’in (s.a.a) ümmetiyiz. Filistin’i savunmanın bir öyküsü var ve bunun için Siyonist Rejimi incelemek gerekir çünkü Kuran-ı Kerim Siyonist Rejimi yeryüzünde fesat çıkaran ve güç peşinde olan olarak tanımlamış ve yeryüzündeki büyüklenmenin planlayıcısı olarak adlandırmıştır.

Ebu Şerif açıklamalarının devamında, “Siyonist Rejim ile mücadele ederek görevimizi yerine getirebildiğimiz için gurur duyuyoruz” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

Allah, Kuran-ı Kerim’de bu planla mücadele edenlerden kulum diye bahsediliyor ve bunun gurur kaynağı olduğunu belirtiyor. Siyonist Rejim ile mücadele etmek ve onlara karşı durmak istemeyenler, iftihar etmek ve Allah’a kul olmak istemiyorlar.

Filistin İslami Cihad İran temsilcisi daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

İster Arap olsun ister Türk, ister Fars olsun ya da Filistinli olsun, İsrail karşısında direnen tüm Müslümanlar Allah’ın iyi kullarıdır ve Siyonist Rejim ile işbirliği yapmak isteyenler ise Allah’ın dostlarının düşmanları olmaları nedeniyle Allah’ın düşmanı sayılıyorlar. İran gibi ülkelerin Siyonist Rejim karşısındaki tutumları açık ve nettir ve Siyonist Rejimin planlarına karşı çıkmaktadırlar, Siyonist Rejim için en büyük ve stratejik düşmandırlar.

Ebu Şerif açıklamalarının sonunda şu ifadeleri kullandı:

Ne yazık ki bazı İslam ülkeleri Siyonist Rejim ile işbirliği yapabilmek için can atıyor ve burada bizim siyasi çizgimiz ortaya çıkmaktadır. Bizler her zaman İslam İnkılabının yanındayız ve Siyonist Rejim ile işbirliği yapan ülkelerin liderleri ile ilişki kuramayız.