İslami Cihad: El-Gig Zaferi, İsrail Esir Politikasına Darbe Vurdu

Filistin’de faaliyet gösteren İslamî Cihad Hareketi liderlerinden Hıdır Adnan, 30 günlük açlık grevi direnişinden sonra önümüzdeki ay ortasında salıverilmesi sözüne karşı açlık grevini sonlandıran Gazeteci Muhammed El-Gig’in kazandığı zaferle işgal rejiminin idari hapis cezası politikasına yeni bir darbe indirdiğini söyledi.

GÖZAT  El-Gig Bırakılma Sözüyle AÇLIK GREVİNİ BIRAKTI

El-Gig’in Nisan ortalarında salıverilmesi taahhüdünden sonra açlık grevini sonlandırdığını duyurmasının ardından basın açıklaması yapan Adnan, “Bu zafer, Filistin ve çevresinin yaşadığı şartlara rağmen açlık greviyle gösterilen direnişin işgal rejimine karşı en etkin direniş yollarından biri olduğunu ortaya koydu” dedi.

GÖZAT  İslami Cihad Çağrısıyla Esirlere Destek Gösterisi Yapıldı

Adnan yaptığı açıklamada, Basil El-A’rac’ın şehit olmasından sonra Muhammed El-Gig’in kazandığı zaferin göğüslerini ferahlattığını ifade etti.

Adnan basın toplantısında devamla “İşte bugün daha önce bizi desteleyen özgür insanlardan bazılarının esir ve bazılarının da şehit olduklarına şahit ediyoruz. Onların sonuncusu yiğit şehit Basil El-A’rac oldu” ifadesini kullandı.

GÖZAT  80 Gün Açlık Grevinden Sonra Filistinli Kardeşler Serbest

Daha önce de altı yıl Siyonist işgal zindanlarında kalan El-Gig’i 15 Ocak’ta gözaltına alan işgal güçleri, tekrar uzatılmak kaydıyla kendisine üç ay idari hapis cezası verdi.

Evvelki yıl tutuklanıp yargılanmadan altı ay ceza verilen El-Gig 94 günlük açlık grevinin ardından 19 Mayıs 2016 tarihinde serbest bırakılmıştı.

Şu anda Siyonist işgal zindanlarında 52’si kadın, 300’ü çocuk ve 21’i gazeteci 7 bine yakın Filistinli esir bulunuyor.