İslam Ümmeti, Her An İsrail ve ABD İle Mücadele Etmeli

İslam ülkelerine karşı küresel istikbarın komplolarına atıfta bulunan Yemen Ensarullah Hareketi lideri, ABD ve Siyonist rejimin politikalarına karşı çıkmak için adım atanların doğru yolda olduğunu söyledi.

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Abdülmelik Bedreddin Husi, bu ülke halkını ve Müslüman ulusları, ABD ve Siyonist rejimin önderliğindeki küresel istikbar planı ve komplolarına karşı uyanık ve bilinçli olmaya çağırdı.

Abdülmelik Husi, Perşembe günü “Müstekbirlere feryat” olarak adlandırılan yıllık konuşmasında şunları söyledi:

‘ABD ve İsrail ile mücadeleye doğru ilerleyen insanlar doğru yolda adım atıyorlar. Küresel istikbarın komploları karşısında sessizlik ve dikkatsizlik, düşmanın biz Müslümanlara saldırmak istediği yoldur.’

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri, bazı Arap ve İslam ülkelerinin bölgedeki direnişe karşı eylemlerine değinerek şu ifadelerde bulundu:

‘Suudi Arabistan’ın İsrail ile Filistin direnişini terör örgütü olarak kabul edecek düzeyde bir ilişkiye ulaşacağını kim düşünürdü?

Siyonist rejim ile Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında güvenlik koordinasyonu vardır ve bu onların kendilerinin de kabul ve itiraf ettiği şeydir.

Suudi Arabistan ve BAE ile Filistin’i işgal eden rejim arasındaki işbirliği ve ilişkiler kamuoyuna açıklanmalıdır. Kur’an’ın, Kitap Ehli’nin Müslümanlara düşmanlığı karşısında doğru ve dakik bir değerlendirmesi vardır.

Müslümanların düşmanlarının planı, İslam Ümmeti’nin tüm güç unsurlarını yok etmeleri ve bu yolda paralı askerlerin sonunu dikkat almadan suiistimalde bulunmasıdır. Suudi rejiminde Yahudilere ve Siyonistlere sevgi ve yakınlık duyduğundan bahsedenler aptaldır. Onlar, Yahudilere ve Siyonistlere duydukları sevgiyi ifade etmeyi ne kadar abartırlarsa, alacakları cevabın, suiistimal, alay ve sömürge olduğunu anlamıyorlar.’

Seyyid Bedreddin Husi, Kudüs’teki işgalci rejimle ilişkileri normalleştirmek için herhangi bir gerekçeyi reddetti ve şunları söyledi: ‘İlişkiler kurmak ve İsraillilerle ittifak kurmak için mazeret sunanlar gelecekte gittikçe daha çok rezillik çukuruna düşecek ve yaptıklarından pişman olacaklar.’

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri, Yemen ve İslam ülkelerindeki tekfirci teröristlerin felsefesini küresel istikbara bağladı ve bu tekfircilerin İsrail ve ABD’nin hedeflerine ulaşması için adımlar attığını ve onlara hizmet ettiğini söyledi.

Abdülmelik Husi şu ifadelerde bulundu:

‘Kur’an’ın yolu, özellikle başkent olmak üzere Yemen’de, müstekbirlerin başının yani Amerika’nın Yemen’deki nüfuzunun azalmasına neden oldu ve diğer eyaletlere de yayıldı ve hatta Sana’daki ABD Büyükelçisi ve bu ülkenin deniz piyadeleri kaçmak zorunda kaldı. Amerika Birleşik Devletleri Yemen’den kaçtıktan ve bu ülkenin insanlarıyla doğrudan yüzleşmeye cesaret edemedikten sonra, uşakları ile geldi ve onlara silah ve siyasi destek sağladı.’

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri, Yemen’deki düşmanlar, beşinci sütun ve münafıklar konusunda uyardı ve onların düşmanın bir türbini gibi davrandığını söyledi.