İSLAM Ülkelerinin İSRAİL Sevgisi UTANÇ Verici

İslam ülkeleri ve İslami mezheplerinin uleması arasında bir toplantı düzenlenme önerisine değinen Laricani, “İran, ihtilafların giderilmesi için bu gibi toplantıların düzenlenmesine çok çaba sarf etti, fakat bazı ülkeler krizlerden sonuç aldıklarını düşünüyorlar” dedi.

Suudilere uygulamalarının İslam ümmeti zararına olduğunu anlatmaya çok çalıştıklarını ifade eden Laricani, “Onların tutumu her gün sertleşiyor ve onlar her daim Müslüman ülkelerle çatışma halindeler” dedi.

İran’ın barışçıl birlikte yaşamdan yana olduğunu ifade eden Laricani, “İnanılması zor olaylar yaşanmaktadır. 33 günlük savaşta Suudilerin İsrail’e bilgi verdiği söyleniyordu, biz buna inanmıyorduk fakat bunun senetleri şimdi elimizde. Arabistan’ın tüm yaptıkları İsrail’in lehinedir” dedi.

Tahran’daki İslam ülkeleri Büyükelçileri ile de görüşen Laricani, Büyükelçilere Tahran’daki terör olaylarından dolayı başsağlığı dileklerine teşekkür ederek, “İran İslam Cumhuriyeti yıllarca terörizmle boğuştu ve son yıllarda İslam Dünyası da bu sorunla boğuşmaktadır” dedi.