İslam Ülkeleri, Tüm Güçleriyle Filistin’e Yardım Etmeli

İran İslam Cumhuriyeti’ne bağlı Filistin Halkı İslam Devrimini Destekleme Komitesi Başkanı, “İslam ülkelerinin Filistin halkını savunma ve destek bağlamında tüm kapasitelerini kullanmaları gerektiğini” söyledi.

Ayetullah Muhammed Hasan Ahteri dün ” Mevcut durumda çocuk öldüren İsrail’e karşı Filistin direnişinin nasıl destekleneceğine dair diyalog” oturumunda normalleşmeye yaptırımın geliştirilmesi ve Filistin’e destek zaruretinin önemini vurgulayarak, “uluslararası toplumda ve özellikle Birleşmiş Milletler’de Siyonistlere karşı uluslararası çapta siyasi baskı uygulanması gerektiğini” söyledi.

Ayetullah Ahteri Filistin halkının Siyonist rejime karşı kara, deniz ve hava saldırılarına ve cinayetlerine karşı zaferlerine işaretle, “Filistin halkı direnişle Aksa camisi, Kudüs ve Filistin ülkülerini savunmada önemli girişimlerde bulunduklarını” belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti’ne bağlı Filistin Halkı İslam Devrimini Destekleme Komitesi Başkanı, “İslam inkılabı rehberinin de belirttiği gibi bugün dengeler Filistin lehine değişmiş ve Filistin Siyonist rejime ağır darbeler indirmeyi başarmıştır” dedi.

Ayetullah Ahteri Filistin halkına destek zaruretine işaretle, “İslami İran’ın aaziz milletinin her zaman Filistin halkına destekte öncü olduğunu” belirtti.