İSLAM Ülkeleri, FİLİSTİN Meselesini Unutmuş

İran İslami Şura Meclis Başkanı, bölge şartları nedeniyle İslam ülkelerinin İslam dünyasnın başat meselesi sayılan Filistin konusunu unuttuklarını ve Filistin’in yeniden ana gündeme dönüşmesi gerektiğini belirtti.

Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen Dünya Parlamentolararası Birliği Toplantısı sırasında Umman Parlamento Başkanı Halit bn Helal bin Nasır el-Mamuli ile görüşen Laricani, bölge şartları nedeniyle İslam ülkelerinin İslam dünyasnın başat meselesi sayılan Filistin konusunu unuttuklarını ve Filistin’in yeniden ana gündeme dönüşmesi gerektiğini bildirdi.

Umman-İran ilişkilerinin gelişmesi gerektiğini vurgulayan Laricani, ‘İki ülke arasındaki koşullar, bunun için uygun zemin oluşturmaktadır’ dedi.

Umman Parlamento Başkanı el-Mamuli de ülkesinin bölge sorunlarının çözümü için askeri stratejiler yerine siyasi yöntemleri benimsediğini ve savaştan kaçınılması gerektiğini kaydetti.

İran-Umman ilişkilerinin ekonomik kapasitesini kullanarak ikili ilişkileri geliştirebileceklerinin altını çizen Ummanlı yetkili, ilişkilerin daha da derinleşmesini umduklarını ifade etti.

İran Parlamento heyeti, Katar’da gerçekleşecek Dünya Parlamentolararası Birliği 140. Toplantısı’na katılmak üzere 4 Nisan günü başkent Doha’ya giriş yaptı.