İslam İnkılabı Rehberi: Tüm Filistin, Direniş Sahnesine Dönüştü

İran İslam İnkılabı Rehberi, tüm Filistin’in direniş alanına dönüştüğünü ve Siyonist düşman ile tüm uzlaşma planlarının reddedildiğini belirtti.

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyid Ali Hamenei, İran milletinin “Dünya Kudüs Günü” yürüyüşlerine katılımıyla destan yarattığını belirterek, “Kudüs Günü’nde halkın katılımı destansıydı. Bu halk hareketi büyüktür. Halkın görkemli katılımı siyasi bir hareket ve Kudüs’ün savunmasıdır” dedi.

Filistin halkının direnişine atıfta bulunan Ayetullah Hamenei, “Filistin halkı, zalimler karşısında eşsiz bir cesaretle durduğunu ve duracağını, her geçen gün daha fazla gösteriyor. Filistinli gençler fedakârca operasyonlarıyla Filistin’in savunma kalkanı olmuş ve farklı bir geleceğin habercisi olmuştur” ifadesini kullandı.

Filistin’de yeni denklemlerin belirtilerine değinen Ayetullah Hamenei, “Bugün Filistin’de ve tüm Batı Asya’da Siyonistlerin ‘yenilmez ordusu’nun yerini ‘yenilmez irade’ almıştır ve cani ordu, saldırgan oluşumunu savunmaya dönüştürmek zorunda kalmıştır” ifadelerinde bulundu.

İslam İnkılabı Rehberi, Siyonist Rejimin en önemli destekçisi olan ABD’nin Afganistan’daki savaşta, İran’a azami baskı politikasında, Asyalı güçler karşısında, dünya ekonomisini kontrolünde ve iç yönetimde art arda yenilgilerini farklı bir geleceğin işaretleri olarak değerlendirdi.

Siyonist Rejimin birçok siyasi ve askeri sorunun içine düştüğünü belirten Ayetullah Hamenei, “Rejimin başındaki eski cellat ‘Kudüs Kılıcı’ operasyonunun ardından çöplüğe atıldı ve onun bugünkü haleflerini yeni bir destan bekliyordur” dedi.

Ayetullah Hamenei, Siyonist Rejim’le tüm uzlaşma planlarının geçersiz olduğunu vurgulayarak, “Son yıllarda Filistin’de yaşananlar, Siyonist düşmanla uzlaşmaya yönelik tüm planların geçersizliğinin damgasıdır; çünkü Filistin ile ilgili hiçbir plan, Filistinlilerin yokluğunda veya onların fikrine aykırı olarak uygulanamaz. Bu, Oslo ya da iki devletli plan ya da yüzyılın anlaşması veya normalleşme süreci gibi önceki tüm anlaşmaların geçersiz kılındığı anlamına geliyor.” diye kaydetti.

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Siyonist Rejim güçsüz kalmasına rağmen yine de cinayetlerini sürdürüyor ve mazlumları silahlarla katletmektedir. Avrupa ve Amerika’da insan hakları iddiasında bulunan yalancılar Filistin’e karşı cinayetler karşısında sessiz kalmış.”

Batı Asya bölgesinde son yıllarda direnişin oluşmasını bu bölgenin en kutsanmış olayı olarak nitelendiren Ayetullah Hamenei, “Direniş, Lübnan’ın işgal altındaki bölgelerini Siyonistlerin pisliğinden temizledi, Irak’ı ABD ve IŞİD’den kurtardı ve ABD planlarına karşı Suriyeli savunuculara yardım etti. Direniş uluslararası terörizmle mücadele etmekte ve kendilerine dayatılan savaşta dirençli Yemen halkına yardım etmektedir” ifadelerinde bulundu.