İSLAM Dünyası AKSA İçin Ayağa Kalkmalı!

Ürdün İşçi Sendikası, işgalci İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını önlemek için Arap ve İslam dünyasının acil harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Ürdün İşçi Sendikası Başkanı Abdülhadi el-Falahat, yaptığı açıklamada, “İki gün önce Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa ve içindeki Kubbetu’s-Sahra, siyonist işgalci İsrail’in saldırısına maruz kaldı. İşgalci İsrail polisi Kubbetu’s-Sahra mescidini ibadet etmek isteyenlere kapatarak kuşattı. Ayrıca Mescid-i Aksa Vakfı Müdürü Şeyh Ömer el-Kisvani’yi de darp etti.” dedi.

Açıklamasında ayrıca el-Felahat, Arap ve İslam dünyasının bu tür saldırılara karşı daha sert bir tepki vermesi gerektiğini söyleyen el-Falahat, “Bu tür saldırılar işgalci İsrail’in Kudüs’teki mevcut statüyü değiştirmek ve Mescid-i Aksa’nın üzerindeki egemenliği ele geçirmek için yapılıyor. Ancak Arap ve İslam dünyası buna seyirce kalıyor ve sadece bazı ülkelerin cılız sesleri çıkıyor.” ifadelerini kullandı.

Mescid-i Aksa’nın korumaları, iki gün önce bir işgalci İsrail polisinin Yahudilerin dini başlığı kipayla Kubbetu’s Sahra’ya girmeye çalışması üzerine mescidin kapılarını kapatmıştı.

İşgalci İsrail polisi, yaşanan kışkırtıcı girişim nedeniyle Kubbetu’s Sahra’nın kapılarını kapatan korumalardan kapıları tekrar açmalarını ve teslim olmalarını istemiş, korumalar ise buna karşı çıkmıştı.

Daha sonra İsrail polisi, mescidin etrafını kuşatmış ve Harem-i Şerif’te Filistinlilerin tepki göstermesi sonrası gerilim tırmanmıştı.

İşgalci İsrail polisi, Kubbetu’s Sahra’nın etrafında toplanan Filistinlilere destek amacıyla alana gelen Mescid-i Aksa Vakfı Müdürü Şeyh Ömer el-Kisvani’yi de darbetmişti.

Aynı gün akşama doğru ise işgalci İsrail polisinin saatlerce kuşatma altına aldığı Mescid-i Aksa’daki Kubbetu’s Sahra, kuşatmanın kaldırılmasının ardından yeniden ibadete açılmıştı.