İşgalcilerle Batı Şeria’da Çatışmalar Sürüyor

Siyonist işgal güçleri Filistin’in Gazze bölgesine yönelik vahşi saldırılarını ve katliamlarını kesintisiz bir şekilde sürdürürken, Batı Şeria bölgesinde de gerginlik ve çatışmalar devam ediyor. Bugün sabahın erken saatlerinde Batı Şeria’nın kuzey kesiminde yer alan Cenin ve Kalkilya vilayetlerinde meydana gelen çatışmalarda 4 kişinin şehit edildiği, birçok kişinin de yaralandığı haber verildi. 

İşgal güçlerinden kalabalık bir birliğin Cenin şehrine ve yanı başındaki Cenin Mülteci Kampı’nın çevresine baskın düzenlemesi üzerine çıkan çatışmalarda 3 kişinin şehit edildiği, 12 kişinin de yaralandığı bildirildi. 

Hastane kaynakları işgal güçlerinin ağır yaralanan gençlerden birini hastaneye ulaştırmaya çalışan ambülansa saldırdıkları ve onun yaralı genci hastaneye ulaştırmasına engel oldukları bu yüzden de gencin hayatını kaybettiği bilgisini verdi. 

Baskın esnasında işgal güçlerinin etrafta takip İHA’ları ve kamikaze İHA’ları uçurdukları ve bu tür araçlarla da havadan saldırılar düzenledikleri belirtildi.

Kalkilya’da ise işgal güçlerinin düzenledikleri baskın sebebiyle çıkan çatışmada özgürleştirilmiş eski esirlerden 26 yaşındaki Kassam Abdulhafız şehit edildi.