İşgalcilerin Et-Tuvane Köyüne Yaptığı Saldırıda Yaralılar Var

İşgal güçlerinin Batı Şeria’nın güney kesiminde yer alan El-Halil’e bağlı Yatta kasabasının Et-Tuvane köyüne düzenledikleri baskında gerçekleştirdikleri saldırıda, aralarında çocukların ve kadınların da bulunduğu birçok kişinin atılan gaz bombalarından zarar gördüğü haber verildi.

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri köye dün gece ani bir şekilde baskın düzenledi ve evlere gaz bombalarıyla saldırıda bulundular. Atılan gaz bombaları çok sayıda insanın nefes alma sorunu yaşamasına neden oldu. 

İşgalci askerlerin saldırısıyla eş zamanlı olarak, onların himayesindeki sivil çeteleri oluşturan yahudi yerleşimci teröristlerin de baskın düzenledikleri ve saldırıda bulundukları belirtildi. 

Et-Tuvane köyünün ahalisinin gerek işgalci askerlerin ve gerekse yerleşimci terör çetelerinin baskınlarından ve saldırılarından dolayı büyük sıkıntılar yaşadığı dile getirildi. Yerleşimci çeteler saldırılarında, köylülerin tarım ürünlerine, koyunlarına ve evlerine de büyük zararlar veriyorlar. 

İşgalcilerin bütün bu uygulamalarla onlar için hayatı iyice çekilmez hale getirmeyi ve göçe zorlamayı hedefledikleri dile getirildi.