İşgalcilerden Filistinli Aktiviste GAZZE SÜRGÜNÜ

İşgal güçleri bugün sabah Batı Yaka’nın güneyinde yer alan Beytlahim’in güneyindeki Ed-Dehişe mülteci kampına düzenledikleri baskında muhtelif evlere girdi, çirkin şekilde aramalar yaptı ve özgürleştirilmiş eski esirlerden olan Mu’taz Şer’ia (25 yaşında) ile Yunus Ez-Zeğari (25 yaşında)’yi tutukladılar. Buraya düzenlenen baskın gençlerle çatışmalara neden oldu ve üç genç atılan plastik mermilerle yaralandı.

GÖZAT  BAHR: Filistin Direnişi 1 Haftada 3 Başarıya İmza Attı

İşgalciler Beytlahim’in batısındaki Husan köyüne de baskın düzenledi ve Muhammed Nebil isimli gencin ailesinin evine girip arama yaptıktan sonra genci tutukladılar.

Batı Yaka’nın kuzeyinde yer alan Kalkiliya’ya düzenledikleri baskında da Adem Davud isimli genci tutukladılar.

Yine Batı Yaka’nın kuzeyinde yer alan Cenin’de sabahın erken saatlerinde değişik yerlere baskınlar düzenlendi ve çatışmalar yaşandı. İşgalciler burada da iki genci tutukladılar.

GÖZAT  Hamas: Mahmud Abbas'ın Amerika Umutları BOŞUNA

İşgal güçleri Cenin’de Ceba’ beldesinde Mus’ab Gannam’ın evine girdi, aramalar yaptı ve kendisini de tutuklayıp bilinmeyen bir yere götürdüler. Burada gençlerle çatışmalar çıktı ve işgalcilerin göz yaşartıcı gaz bombası kullanması sebebiyle bazı kişiler boğulma tehlikesi yaşadı. İşgalciler bu bölgede ayrıca 18 yaşındaki Muhammed Ebu’n-Naim’i tutukladılar.

İşgal güçleri İslâm Es-Saka isimli şahsı Bâsil El-A’rec’in cenazesine giderken gözaltına aldıktan sonra üç aylığına Gazze’ye sürgün ettiler.