İŞGALCİLERDEN Batı Yaka ve Kudüs’te BASKIN

İşgal güçlerinin bu sabah Nablus kentine ve batısındaki Tel beldesine baskın düzenlediği, baskınlar sırasında çatışmaların yaşandığı, Aynu’r-Ra’s Mahallesi’ndeki çatışmalarda Filistinli bir gencin yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı, Tel beldesinde işgal güçlerinin En-Necah Üniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki Kuteybe Teysir Muhammed Aside’yi gözaltına aldığı belirtildi.

İşgal güçlerinin Ömer El-Gınne isimli genci de El-Ayn Kampı’na baskın düzenleyerek gözaltına aldığı bildirildi.

Ramallah vilayetinde de işgal güçleri Kuber köyünde Halamiş eylemini gerçekleştiren Ömer Abdulcelil El-Abd’ın ailesinin evi dahil birçok eve baskın düzenledi ve annesi İbtisam El-Abd’ı gözaltına aldı.

Kaynaklar, işgal güçlerinin Abbas El-Bergusi isimli genci darp ettiğini ve Filistinli gencin hastaneye kaldırıldığını, Imad Abdülmünim Sabbah isimli genci evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını ve evin altını üstüne getirerek eşyalara zarar verdiğini bildirdi.

İşgal güçlerinin köye düzenlediği baskın sırasında ayrıca Salih Amr ve Süheyb Sahir’i gözaltına aldığı, esir Nail El-Bergusi’nin kardeşi Ömer El-Bergusi’ye ait araca el koyduğu ifade edildi.

İşgal güçleri ayrıca Halamiş eylemcisinin amcası gazeteci İbrahim El-Abd’ın evine de baskın düzenleyerek evin altını üstüne getirdi ve evde bulunan 4 bin şikele el koydu.

İşgal güçleri bu sabah ayrıca aktivist Abdullah Ebu Rahme’yi iş yerine giderken Ba’lin köyü girişinde kurduğu geçici kontrol noktasında gözaltına aldı.