İşgalci İsrail’e Bu Bölgede Kesinlikle YER YOK!

İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Ali Rıza Tengsiri, ”Bölgede yabancıların varlığı güvensizliğe yol açıyor.” dedi.

İran Devrim Muhafızları donanması komutanı general Ali Rıza Tengsiri, “Bölgedeki ülkeler bu hassas bölgede güvenlik sağlayabilir ve yabancı ülkelerin varlığına kesinlikle gerek yoktur. Güney komşularımıza, bölgede güvenliği sağlayabileceğimize dair defalarca  barış ve dostluk mesajı gönderdik. Bu bölgede yabancıların varlığı kesinlikle haklı değil zira onların varlığı bölgede güvensizliğin başlıca sebebidir.” dedi.

Fars Körfezi’ndeki İslam Devrim Muhafızları donanmasına verilen görevden hareketle bu kuvvet, Fars Körfezi’ni 5 ayrı bölgeye ayırmış ve bu alanların her birinde  bir deniz bölgesi ve üs oluşturmuştur. 

İranlı askeri yetkili, ”Amerikalıların ve bölge ötesi ülkelerin bu bölgede yeri yoktur ve işgalci Kudüs rejiminin de bu bölgede kesinlikle yeri olmayacaktır; İran’ın sabrının da bir sınırı var ve eğer İran’ın sabrı tükenirse, Fars Körfezi’nde İran’ın çıkarları için sorun çıkarmaya çalışan herhangi bir ülkeye  Devrim Muhafızları donanması kesin ve onları pişman edici karşılık verir” dedi. 

İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı ayrıca Fars Körfezi unvanını önemli görerek, “Buranın adı ‘Fars Körfezi’ ve hiç kimse buraya sahte bir isim veremez.” dedi.