İşgalci İsrail’den Şubat’ta 498 FİLİSTİNLİYE GÖZ ALTI

İnsan hakları örgütleri, İsrail’in Şubat ayında işgal altındaki Filistin topraklarında 498 Filistinliyi gözaltına aldığını bildirdi.

Filistinli esirler ve insan hakları alanında faaliyet gösteren Filistinli Esir Kulübü, El-Mizan İnsan Hakları Merkezi, Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, Ed-Damir Esirlere Yardım ve İnsan Hakları Müessesesi, bugün yayınladıkları ortak bildiride, işgal güçlerinin Şubat ayında Kudüs’te 161 ve El-Halil vilayetinde 90 Filistinliyi gözaltına aldığını açıkladı.

GÖZAT  Filistin Yönetiminden Üniversite Öğrencisine 67 Günlük Göz Altı

Bildiride ayrıca geçen ay işgal güçleri tarafından Beytlahim’de 55, Ramallah ve El-Bire’de 43,Nablus’ta 39, Kalkiliya’da 32, Cenin’de 25, Tulkerem’de 22, Tubas’ta 10, Eriha’da 7 ve Selfit’te 5 Filistinlinin, Gazze Şeridi sakinlerinden de 9 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Bildiride işgal rejiminin uluslararası hukuka aykırı bir şekilde uyguladığı idari hapis cezalarına da yer verilerek, işgal yönetiminin geçen ay 25’i yeni ve geri kalanı uzatma olmak üzere 99 idari hapis cezası verdiği belirtildi.

İşgal zindanlarında tutulan Filistinli esir sayısının 7000 civarında olduğu, 12’si 18 yaşından küçük 61 kadın esir bulunduğu ifade edildi.