İşgalci İsrail Zırhlı Otobüs Sayısını Artırdı

Siyonist işgalcilerin, Filistin’in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde zorla gasp edilmiş araziler üzerine kurulu yahudi yerleşim merkezlerine hizmet veren Electra Afikim isimli otobüs firması bölgede yerleşim merkezlerine yönelik olarak kullanmak amacıyla yeni zırhlı otobüsler satın aldı. 

Siyonistlere ait Yedioth Ahronoth isimli gazetenin yayınladığı habere göre söz konusu firma 4’ü kurşun geçirmez, 7’si ise taş çarpmalarına karşı korunaklı 11 yeni otobüs satın aldı. Bu otobüslerin satın alınmasının amacının Ramallah bölgesindeki yahudi yerleşim merkezlerine yönelik yolcu taşıma seferlerinde, yolcuları Filistinlilerin taşlı ve silahlı eylemlerine karşı korumak olduğu belirtildi. 

Adı geçen gazete, güvenlik kaynaklarına dayanarak verdiği haberinde, işgal rejimi ordusunun ve Şabak isimli istihbarat örgütünün bu yılın başından itibaren, Batı Şeria bölgesinde 400 saldırı eyleminin önüne geçtiği iddia edildi. 

Bölgede işgalci askerlere ve işgal rejiminin sivil militanları görevi gören yahudi yerleşimci çetelere yönelik olarak son dönemde özellikle silahlı saldırı eylemlerinde belirgin bir artış gözlemlendiğine dikkat çekiliyor. Son günlerde bu eylemlerde birçok yerleşimci yaralanırken bazıları da öldürüldü. 

Eylemlerin yaygınlaşması durumunda sadece umumi otobüslerin zırhlılardan seçilmesi yeterli olmayacak, işgalciler özel araçlarının da zırhlı olmasına ihtiyaç duyacaklar. Ne var ki Filistin direnişinin kararlı mücadelesi karşısında tanklar bile onları koruyamıyor.