İşgalci İsrail, Yıkımlarla Etnik Temizlik Yapıyor

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Siyonist güçlerin, işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde bulunan Kuzey Ağvar’ın Hımsa el-Fevka bölgesinde ikamet eden Filistinlilere ait yapıları yıkmasının, İsrail rejiminin Filistin halkına yönelik sürdürdüğü etnik temizlik politikalarının devam ettiğini gösterdiğini vurguladı.

Hamas Sözcüsü Hazim Kasım, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, söz konusu bölgede gerçekleştirilen yıkımların, uluslararası müdahaleyi gerektiren suç niteliğinde ve Siyonist İsrail’in sürdürdüğü sistematik baskı ve terörizmin uzantısı mahiyetinde olduğunu dile getirdi. Kasım ayrıca, Filistin halkının hayatını zorlaştıran unsurların her geçen gün arttığını kaydetti.

İsrail’in gayrimeşru uygulamalarına en çok sahne olan yerlerin başında gelen Batı Şeria’da işgal zulmüyle iç içe yaşayan Filistinlilerin topraklarından koparılmak istenildiğini ifade eden Hamas’ın önde gelen isimlerinden Kasım, burada yürütülen tehcir politikalarında Filistin topraklarını gasp etmekle paralel şekilde artış yaşanmasının dikkat çekici olduğunu belirtti.

Kasım, Filistinli sivillere ait ev ve yapılara yönelik yıkımların ve tehcir politikalarının önlenmesinin tek yolunun geniş kapsamlı bir direniş harekâtı başlatmak olduğuna dikkat çekti.

İsrail askerleri, geçtiğimiz günlerde işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyindeki Hımsa el-Fevka bölgesinde Filistinlilere ait çok sayıda yapıyı yıkmıştı. İsrail makamları, askeri eğitim sahası olduğu gerekçesiyle Filistinlileri yerlerinden edip göç etmeye zorluyor.