İşgalci İsrail Kudüs’te 1 Evi Daha Yıktı

Filistinli kameraman Eymen Ebu Rumuz, işgal belediyesine bağlı yıkım ekiplerinin ağır iş makinalarıyla işgal polisi ve sınır muhafızları himayesinde sabah erken saatlerde eniştesi Luey Ebu Rumuz’un Beyt Hanina’daki evini kuşattığını söyledi.

Quds Press Haber Ajansı’na konuşan Eymen Ebu Rumuz, işgal belediyesi işçilerinin yıkıma başlamadan önce evdeki bazı eşyaları dışarıya çıkardığını ifade etti.

Aralarında çocukların da bulunduğu yedi kişinin yıkım nedeniyle evsiz kaldığını bildiren Ebu Rumuz, yıkılan evin genişliğinin 130 metrekare olduğunu belirtti.

Ebu Rumuz, ailenin daha önce evlerinin yıkılacağına dair tebligat aldığını ve konuyu işgal rejimi mahkemelerine taşıdığını fakat hiçbir sonuç alamadığını söyledi.

İşgal yönetiminin 2017 başından bu yana Kudüs ve çevresinde 46 ev, işyeri ve hayvan barınağı yıktığı, 7 binanın da işgal belediyesine yüklü miktarda yıkım parası ödemek istemeyen sahipleri tarafından yıkıldığı bildirildi.

Kudüs’teki işgal belediyesinin ve Sivil İdare’nin yılbaşından bu yana 150 bina için ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle yıkım kararı tebliğ ettiği kaydedildi.