İşgalci İsrail Gazze’ye Hava Saldırısı Düzenledi

İşgalci rejim İsrail ordusu, Hamas kontrolündeki bölgeden saatler önce ateşlenen bir rokete yanıt olarak Salı günü sabaha doğru Gazze Şeridi’ndeki hedefleri vurdu.

İşgalci rejim İsrail ordusu yaptığı açıklamada, Hamas’ın silah üretmek için kullandığı bir tesis de dahil olmak üzere bir dizi hedefi bombaladığını söyledi. Hamas’a bağlı medya, İsrail hava saldırılarının güney Gazze Şeridi’ndeki Han Yunus’un batısındaki Filistinli gruplar tarafından işletilen bir bölgeyi hedef aldığını bildirdi.

Hamas sözcüsü Hazım Kasım saldırılar için şu ifadeleri kullandı: “Siyonistlerin bazı boş yerleri bombalaması, Filistin halkımızın Kudüs şehrini savunmasını engellemeye yönelik başarısız bir girişimdir.”

Saldırı sonucunda yaralanan olup olmadığına ilişkin bilgi verilmedi. Eşkol bölge konseyi, bölge sakinleri için talimatlarda herhangi bir değişiklik olmadığını söyledi.

İbranice basında çıkan haberlere göre, roket ateşinin ardından Başbakan Naftali Bennett, Savunma Bakanı Benny Gantz ve ordu şefi Aviv Kohavi olası bir yanıtı görüşmek üzere bir toplantı yaptı.

Saldırı, Kudüs’ün Eski Şehri’ndeki çatışma ve şiddetin, bir dizi ölümcül Filistinli silahlı direniş eylemleri ve Batı Şeria’daki direniş gruplarına karşı IDF faaliyetlerini hızlandırmasının ardından artan İsrail-Filistin geriliminin ortasında gerçekleşti.