İŞGAL Rejimi, KUDÜS’te Ziraat Tesislerini YIKTI!

Siyonist işgal güçleri Filistin’in Batı Yaka bölgesindeki baskınlarını ve tutuklamalarını dün gece ve bugün sabah da sürdürdüler.

İşgal ordusu tarafından yapılan açıklamada, Filistinlilerin halk direnişi eylemlerine katıldıkları şüphesiyle yedi kişinin tutuklandığı ifade edildi.

İşgal güçleri bugün sabah işgal altındaki Kudüs’ün batısında bulunan Beytu İksa köyünde de bir prefabrik evi ve zirai tesisleri yıktılar.

Köy Meclisi üyesi Bilal El-Meşni’nin verdiği bilgilere göre işgal güçleri Heysem ve İbrahim Abdülvehhab kardeşlere ait bir prefabrik evi ve birkaç zirai tesisi yıktılar.

El-Meşni işgal güçlerinin yıkım esnasında vatandaşları, yıkımın gerçekleştiği yere yaklaştırmadıklarını ve etrafında güvenlik kordonu oluşturduklarını ifade etti.

Beytu İksa köyü aynı zamanda ırkçı ayrım duvarı tarafından kuşatılan bir köy haline geldiğinden işgal rejiminin çeşitli zulümlerine maruz kalıyor. İnsanlar evlerinden arazilerine gitmek için bu duvarı kullanmak zorunda olduklarından giriş ve çıkışlarda büyük sıkıntılar yaşıyorlar.

Beytu İksa köyünde Filistinli kimliği taşıyan 2000 kişi yaşıyor. Ancak ırkçı ayrım duvarıyla, dünyayla irtibatları kesilmiş durumdalar.