İŞGAL Rejimi, KUDÜS’te 459 Konut Yapıyor…

İşgal rejimi İsrail İskan Bakanlığı’nın Kudüs’te Maale Adumim Yahudi Yerleşkesi Belediyesi’yle birlikte yerleşke içindeki Kikar Kedem bölgesinde inşa edilecek 459 yeni konut için proje hazırladığı ifade edildi.

İşgal belediyesi, İskan Bakanlığı’nın iki hafta önce Aralık ortasında Kikar Kedem bölgesini kalkındırmak için ihale açtığını, bölgede 459 yeni konut inşa edileceğini, bakanlığın proje kapsamındaki işler için teklif beklediğini açıkladı.

Önümüzdeki 10 Ocak gününün ihaleye teklif vermek için son gün olduğunu bildiren işgal belediyesi, ihalenin hacminin 20 milyon şikel olduğunu belirtti.

İhaleye çıkarılacak işlerin şimdiden satışlarına başlanan konutların inşasıyla birlikte altyapı çalışmalarını da kapsadığı ifade edildi.

Projenin Maale Adumim Yahudi Yerleşkesi Belediyesi’yle işgal rejimi İskan Bakanlığı arasında sağlanan geniş çaplı bir anlaşmanın parçası olduğu, anlaşmaya göre 2025 yılına kadar yerleşke içindeki 15 bölgede binlerce konut ve iş yeri inşa edileceği kaydedildi.

Maale Adumim Yahudi Yerleşkesi Belediye Başkanı Benny Kashriel’in Kikar Kedem bölgesinde inşa edilecek konutların sadece başlangıç olduğunu söylediği bildirildi.

Terör rejimi İsrail işgal ettiği topraklarda nüfus dokusunu değiştirmek için sürekli olarak siyonist Yahudi yerleşimciler için konutlar inşa ediyor.