İŞGAL Rejimi GAZZE’ye Tüm Kapıları Kapattı

İsrail işgal yönetimi güçlerinin Gazzeli balıkçılara denizi tamamen kapattığı ve avlanmalarını engellediği bildirildi.

Filistin irtibat sorumlusu, İsrail irtibatının kendilerine, yerel saatle 16.30 itibariyle yeni bir açıklamaya kadar deniz tarafının balıkçılara tamamen kapatıldığına dair bir bilgi verdiğini söyledi.

Diğer yandan İsrail işgal yönetimi tarafından Gazze’nin kara kapılarının da yeni bir açıklamaya kadar tamamen kapatıldığının bildirildiği ifade edildi.

İşgal yönetiminin bir süre önce, ateşkes anlaşmasında belirlenen mesafeyi kabul ettiğini duyurarak balıkçıların avlanma mesafelerini 15 mile çıkardığını açıklamasına rağmen bir hafta önce yaptığı açıklamada avlanma mesafesini 6 mile düşürdüğünü duyurmuştu.

Bu arada işgal güçlerinin saldırılarından ve Filistin direnişinin de füzelerle karşılık vermesinden dolayı ortaya çıkan gerginliğin de devam ettiği belirtildi. İşgalcilerin dün Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü çerçevesinde düzenlenen gösterilere yönelik saldırılarında 4 kişi şehit olmuş 51 kişi de yaralanmıştı. İşgal güçlerinin bugün sabah Gazze’nin kuzeyindeki Beyti Hanun bölgesine yönelik hava ve top saldırılarında da bir kişi şehit olurken 7 kişi de yaralandı.

İşgal güçlerinin bugün sabah erken saatlerde başlattıkları saldırılarda Gazze’de 35 noktayı vurdukları, bunların arasında tarım arazilerinin, gözetleme noktalarının ve savunma hatlarının yer aldığı belirtildi.

Filistin direnişinin saldırılara karşılık vermesi sebebiyle Gazze çevresindeki yahudi yerleşim merkezlerinde alarm durumuna geçildiği belirtiliyor. Gazze’den atılan füzelerin Gazze çevresindeki yerleşim merkezlerinin yanı sıra Askalan’a ve Kudüs yakınındaki yerleşim merkezlerine ulaştığı belirtildi. İşgal yönetimi sabahtan beri Gazze tarafından en az 150 füze atıldığını açıkladı.