İŞGAL Rejiminden AMNESTY Tepkisi!

İşgal yönetimi, büyük turizm şirketlerini Batı Yaka ve Kudüs’teki Filistin toprakları üzerinde kurulu Siyonist yerleşkelerde faaliyet göstermemeleri yönünde ikna etmeye çalışan Uluslararası Af Örgütü (AMNESTY)’yi şiddetle eleştirdi.

İşgal rejiminde yayınlanan Israel Hayom gazetesi, bugünkü sayısında konuyla ilgili yayınladığı haberde, İsrail’in AMNESTY’yi “münafık bir örgüt” olarak gördüğünü yazdı.

Haberde, Uluslararası Af Örgütü çalışanlarının aralarında anti-Semitizm ifade eden sözler kullandıkları öne sürüldü.

AMNESTY, dün yayınladığı raporda Trip Advisor, Airbnb, Booking.com ve Expedia gibi şirketlere seslenerek programlarında Batı Yaka ve Kudüs’te kurulu Siyonist yerleşkelerdeki turizm faaliyetlerine yer vermemeleri çağrısında bulunmuştu.

Örgütün hükümetlere de seslenerek Batı Yaka’da gayri meşru şekilde kurulan yerleşkeleriyle ekonomik ilişki kurmamalarını istemeye hazırlandığı belirtildi.

Israel Hayom gazetesi, Birleşmiş Milletler’e bağlı İnsan Hakları Konseyi’nin Batı Yaka’daki Siyonist yerleşkelerde faaliyet gösteren şirketlerin isimlerini açıklayacağına dair haberler olduğunu ifade etti.

Haberde ayrıca, Siyonist yerleşkelerdeki turizm faaliyetlerine balta vurma girişiminin arkasında işgal rejimini boykot hareketi BDS’nin olduğu öne sürüldü.