İŞGAL Rejimi 9 Ev Hakkında YIKIM Kararı Verdi

İşgal yönetimi, El-Halil’in güneyindeki Mesafer Yatta bölgesinde Filistinlilere ait dokuz ev hakkında yıkım kararı tebliğ etti.

Batı Yaka’nın güneyindeki Irkçı Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşimiyle Mücadele Komiteleri Koordinatörü Ratib El-Cebur, işgal güçlerinin Yatta’nın doğusundaki Er-Rakiz ve El-Mefkara köylerine baskın düzenlediğini söyledi.

El-Cebur, işgal güçlerinin baskın sırasında bazı evler ve tesisler hakkında verilen yıkım kararlarını tebliğ ettiğini açıkladı.

İşgal yönetiminin Raid, Murad ve Amir Halil Ceber El-Hamamide kardeşler ile kız kardeşlerinin evleri hakkında verilen yıkım kararlarını tebliğ ettiğini belirten El-Cebur, yıkım kararı verilen evlerin tuğladan inşa edildiğini ve çatılarının sacla kapatıldığını bildirdi.

El-Cebur, işgal güçlerinin bölgedeki bir seyyar tuvalet hakkında verilen yıkım kararını da tebliğ ettiğini kaydetti.

Mesafer Yatta bölgesindeki El-Mefkara Mezrasında işgal güçlerinin Mahmud ve Muhammed Hüseyin Hamamide ile Mahir Hamamide’nin dul eşine ait dört ev hakkında yıkım kararı tebliğ ettiği öğrenildi.

İşgal güçlerinin bir karavan ile bir çadırın da yıkılmasını istediği bildirildi.

Yahudi yerleşimciler için uluslararası toplumun tepkilerine kulak tıkayarak sürekli yeni konutlar inşa eden işgal güçleri, Filistinlilerin evlerini ve işyerlerini ise ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle yıkıyor.