İŞGAL Rejiminden 6 FİLİSTİNLİYE Gözaltı

İşgal güçleri erken saatlerde Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerinde evlere baskın düzenledi ve altı kişiyi gözaltına aldı.

İşgal ordusu bu sabah konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin dün gece Batı Yaka’da halk direnişi eylemlerine katıldıkları için aranan altı Filistinliyi gözaltına aldığını açıkladı.

İşgal güçleri Beytlahim’in güneyindeki El-Hıdır beldesi sakinlerinden 28 yaşındaki Alkam Taha Alkam, 16 yaşındaki Ahmed Halid Musa ve 18 yaşındaki Kerem Muhammed Da’dua’yı gözaltına aldı.

Kaynaklar, işgal güçlerinin Ramallah’ın doğusundaki Beytin köyünden de Mücahid Hamid’i evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını ve aracına el koyduğunu söyledi.

İşgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde Nablus’un güneyindeki Telfit köyüne baskın düzenleyerek birçok evde arama yaptığı ve bazı gençleri işgal istihbaratına ifade vermeye çağırdığı kaydedildi.

İşgal güçleri, El-Halil’in güneyindeki Yatta beldesine ve Tulkerem’in kuzeyindeki Kafin köyüne de baskın düzenledi. Baskınlar sırasında gözaltına alınan olmadığı bildirildi.

Bu arada, Filistinli gençlerin dün gece Nablus’un güneyindeki Havara beldesinde Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere ait bir evi yakma girişimlerine engel olduğu belirtildi.

Batı Yaka’nın kuzeyindeki Yahudi yerleşimi dosyasını takipten sorumlu Gassan Dağlas, koruma komitelerinin Havara beldesinin kenar mahallelerindeki bir eve saldıran Yahudi yerleşimcileri kovduğunu söyledi.

Dağlas, Yahudi yerleşimcilerin evi yakmayı planladıklarının anlaşıldığını ve belde sakinlerinin uyanıklığının felaketi önlediğini ifade etti.