İŞGAL Rejiminden 18 Kişiye Daha GÖZALTI!

İşgal güçleri erken saatlerde Batı Yaka ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek 18 kişiyi gözaltına aldı.

İşgal ordusu bu sabah konuyla ilgili yayınladığı bildiride, dün gece Batı Yaka’da 16 Filistinlinin halk direnişi ve şiddet olaylarına karıştıkları şüphesiyle gözaltına alındıklarını öne sürdü.

Filistinli kaynaklar, işgal güçlerinin Cenin kentinde bir kişiyi ve kentin batısındaki Cenin Kampı’nda da üç genci gözaltına aldığını bildirdi.

Kaynaklar, işgal güçlerinin ayrıca El-Halil’in kuzeyindeki Beyt Ummer beldesinde iki kişiyi ve Tulkerem kentinde de iki kişiyi gözaltına aldığını belirtti.

Cenin Kampı’na baskın düzenleyen işgal güçleri Eşref Muhammed El-Kaysi, Necib Avni Huveyl ve Abdullah Halid Mansur’u evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

Burgin Vadisi’ne de baskın düzenleyen işgal güçlerinin Muhammed Vaddah El-Esmer isimli genci gözaltına aldığı ve ailesinin evinde arama yaptığı bildirildi.

İşgal güçlerinin Nablus’un doğusundaki Beyt Furik beldesinde eski esir Maruf Hamdi Hatatibe’nin evine baskın düzenlediği ve evde arama yaptığı, arama sırasında bulduğu bir miktar paraya el koyduğu ifade edildi.

İşgal güçlerinin Beyt Furik’e düzenlediği baskın sırasında çatışmaların yaşandığı ve bir gencin yaralandığı öğrenildi.

Kudüs’te de işgal güçleri Habis Ali El-Hatib ve Saddam Ali El-Hatib kardeşleri Hızma beldesinde gözaltına aldı.