İşgal Ordusu Endonezya Hastanesi’ni Bombaladı

Gazze Şeridi’nde gerçekleştirdiği katliamları 45’inci gününde de sürdüren işgal ordusu, Endonezya Hastanesi’ni kuşatarak bombalamaya başladı.

Han Yunus’un doğusundaki Beni Süheyla beldesinde Bereke ailesinin evine işgal güçlerinin düzenlediği hava saldırısında en az bir kişi şehit oldu.

Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki El-Bureyc Kampı’nda yerinden edilen insanların sığındığı bir okula işgal ordusu savaş uçakları tarafından düzenlenen saldırıda da 10 kişinin şehit olduğu ve çok sayıda kişinin yaralandığı kaydedildi.

İşgal ordusu Han Yunus’un doğusundaki Abesan El-Cedide beldesinde Ebu Aneze ailesine ait bir eve hava saldırısı düzenledi.

İşgal ordusu topçusu da El-Bureyc Kampı’ndaki bir ilkokulu hedef aldı. Saldırıda çok sayıda kişinin şehit olduğu ya da yaralandığı belirtildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra, işgal ordusunun Endonezya Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesine yakın hasta odalarının bulunduğu üçüncü katını vurduğunu açıkladı.

Saldırıda hastalardan ve yakınlarından 12 kişinin şehit olduğunu bildiren El-Kudra, biri sağlık ekibinden olmak üzere çok sayıda kişinin de yaralandığını ve hastanede maddi hasar meydana geldiğini söyledi.

El-Kudra, işgal ordusunun Endonezya Hastanesi’ni hedef alması sebebiyle yaralılardan, sağlık ekibinden ve hastaneye sığınan sivil insanlardan binlerce kişinin ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ifade etti.