İşgal Güçleri Tubas’ta Kuşattıkları Eve Saldırdı

Filistin’in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde yer alan Tubas’ta, içinde direnişçilerin bulunduğu gerekçesiyle bir evi kuşatmaya alarak füzelerle saldırı düzenlemeleri üzerine işgal güçleriyle direniş güçleri arasında silahlı çatışmalar çıktı. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri sabah saatlerinde Tubas’a baskın düzenleyerek Divanu’l-Anbusi mıntıkası yakınında bulunan bir evi kuşatmaya aldılar. Ardından hoparlörle içerideki bir gençten dışarı çıkarak işgal güçlerine teslim olmasını istedi ve aksi takdirde evi patlatacakları tehdidinde bulundular. 

Evin ahalisinden bazı kişilerin dışarı çıkması üzerine işgal güçleri onları rehin aldı, ellerini bağlayıp meydanda soğukta bekleterek bir tür insan kalkanı olarak kullanmaya başladılar. 

Sonra işgal güçleri evi füzelerle hedef almaya başladılar. Bunun üzerine evin üstünden dumanlar yükselmeye başladı. 

Silahlı çatışmalar çıkması üzerine işgal güçleri bölgeye takviye birlik gönderdi ve baskın düzenlenen mıntıkayı her taraftan kuşatmaya aldılar. 

Bu arada Filistin Kızılayı Tubas yakınında Teyasir mıntıkasında 15 yaşında bir çocuğun işgal güçlerinin silahlı saldırısı sonucu göğsünden gerçek mermiyle vurularak yaralandığını duyurdu. 

İşgal güçleri şehre ulaşmaya çalışan ambülansı da rehin aldı. 

İşgal güçlerinin bugün sabah Batı Şeria’nın güney kesiminde yer alan El-Halil civarında da Filistinlilere ait üç evi yıktığı ve 30 kişiyi sokağa attığı haber verildi.