İŞGAL Güçlerinden Filistinli İŞÇİLERE Gözaltı

İşgal güçlerinin işgal polisine ait helikopterin de yardımıyla gençlerin peşine düştüğünü ve bir kreşe sığınan gençleri gözaltına aldığını bildirildi.

El-İseviyye köyündeki Takip Komitesi üyesi Muhammed Ebu’l-Hıms yaptığı açıklamada, işgal ordusu askerlerinin öğle saatlerinde köye baskın düzenlediğini ve baskın sırasında köy üzerinde de bir helikopterin uçtuğunu söyledi.

Ebu’l-Hıms, işgal güçlerinin Zaim kontrol noktası yönünden gelen bir aracın peşinden köye geldiğini ve aracın içinde Batı Yaka’dan gelen Filistinli işçilerin olduğunun anlaşıldığını ifade etti.

İşgal güçlerinin gençlerin sığındığı kreşe baskın düzenlediğini belirten Ebu’l-Hıms, Filistinli işçileri gözaltına alan işgal güçlerinin işçilerin bindiği araca da el koyduğunu bildirdi.

Öte yandan, işgal güçlerinin El-İseviyye köyünün ana caddesine öğrencilerin okul çıkışı saatinde baskın düzenlediği ve işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışma çıktığı, öğrencilerin üzerine ses bombaları atan işgal güçlerinin iki öğrenciyi gözaltına aldığı kaydedildi.