İŞGAL Güçlerinden Batı Şeria’da Birçok Yere BASKIN

İşgal rejimi kaynakları işgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerinde dokuz kişiyi gözaltına aldığını bildirdi.

Gözaltına alınanlar arasında dün akşam işgal istihbaratına ifade vermeye çağrılan 21 yaşındaki En-Necah Ünivetsitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Alâ Merşud’un da olduğu ifade edildi.

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde El-Halil kentinden ve Batı Yaka’nın güneyindeki Beyt Kahil beldesinden dört kişiyi gözaltına aldı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre işgal güçleri El-Halil kentinde El-Bassa ve El-Camia mahallelerine baskın düzenleyerek Müslim El-Kavasimi ve Hafız Hişam Eş-Şerif’i gözaltına aldı.

El-Halil’in batısındaki Beyt Kahil beldesine baskın düzenleyen işgal güçleri El-Halil Üniversitesi öğrencisi ve eski esir Leys El-Asafira ile Ubeyde İsa El-Asafira’yı gözaltına aldı.

İşgal güçlerinin Nablus vilayetinde düzenlediği baskınlar sırasında çıkan çatışmalar sırasında bir genç yaralanırken biri eski esir üç kişinin de gözaltına alındığı öğrenildi.

İşgal güçleri Nablus’un kuzeyindeki Kuzey Asira beldesinde 57 yaşındaki Şeyh Dırar Hamadine’yi evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.