İŞGAL Askerleri, GAZZE’de Sınırı Geçti

Gazze Şeridi’nin güneyindeki Huzaa beldesinin doğusunda işgal güçleri belirli bir mesafede sınır ihlali yaparak Filistinlilere ait arazilere girdi.

İşgal güçlerine ait altı buldozerin Huzaa beldesinin doğusundaki Es-Senati Kapısı’ndan geçerek Gazze Şeridi’ne girdiğini bildirildi.

Haberde, Gazze Şeridi topraklarına giren işgal ordusu buldozerlerinin sınır hattı yakınlarındaki bölgede arazi tesviyesi çalışması yaptığı kaydedildi.

İşgal ordusuna ait buldozerler Gazze Şeridi dahilinde çalışma yaparken yine işgal ordusuna ait bir insansız hava aracının da işgal güçlerine destek verdiği ve sınırdan içeri giren askerlere destek için sınır hattında da askeri araçların beklediği ifade edildi.

İşgal güçleri, 2014 yazında Filistinli gruplar ve işgal hükümeti arasında Mısır’ın arabuluculuğuyla imzalanan ateşkes anlaşmasını o tarihten bu yana sürekli ihlal ediyor.

Gazze Şeridi açıklarında avlanan Filistinli balıkçıları taciz eden işgal güçleri, ayrıca sınır ihlali yapıp Filistinlilere ait topraklara giriyor ve arazi tesviyesi yapıyor, sınıra yakın bölgelerdeki tarım arazilerine, söz konusu bölgelerde çalışan çiftçilere ve kuş avcılarına da ateş açıyor.