İşgal Altında Filistin Toprak Günü

Filistin Toprak Günü’nün 41. yılı İsrail’deki Araplar tarafından düzenlenen etkinliklerle anıldı.

İsrail meclisi (Knesset) milletvekillerinin de aralarında bulunduğu Arap yetkililer, Toprak Günü’nde kuzeydeki Sahnin kentinde meydana gelen olaylarda hayatını kaybedenlerin ailelerini ziyaret etti ve kabirlerine çelenk bıraktı.

GÖZAT  Kolombiya'da Filistin TOPRAK GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Ortak Arap Listesi milletvekillerinden Mesud Ganayim burada yaptığı açıklamada, “Geçmiş yıllarda da zor zamanlarımız oldu ancak şu anda geldiğimiz aşamada, Filistin topraklarına el konuluyor, evler yıkılıyor ve özellikle Arapları hedef alan ırkçı kanunlarla mevcut hakim gücün canavarlaştığını görüyoruz.” dedi.

GÖZAT  Filistin Topraklarının %85'i SİYONİST İSRAİL İŞGALİNDE

Ortak Arap Listesi Başkanı Eymen Avde de Sahnin’deki bir eve gerçekleştirdiği ziyarette yaptığı konuşmada, Filistin Toprak Günü’nün Filistin halkı için 1948’den bugüne kadar gelmiş geçmiş en önemli gün olduğunu vurguladı.

Irkçılık ve Etnik Temizlik Yapılıyor

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri ve Başmüzakereci Saib Ureykat da Toprak Günü münasebetiyle yazılı açıklama yayımladı.

GÖZAT  İşgal Altındaki Filistin Topraklarında 4000 YILLIK MEZAR BULUNDU

Açıklamasında, “Filistin halkı, İsrail yönetiminin, topraklara ve ortak belleğe hakim olmak için başlattığı organize ve çılgınca saldırıya efsanevi bir şekilde karşı koyuyor.” ifadelerini kullanan Ureykat, İsrail’in, Filistin kimliğini ortadan kaldırmaya çalıştığına, ırkçılık ve etnik temizlik politikası uyguladığına dikkati çekti.

Toprak Günü’nün, onur ve işgale karşı mücadele günü olduğunu vurgulayan Ureykat, Filistin yönetiminin iki devletli çözümden yana olduğunu yineledi.

GÖZAT  Mescidi Aksa Hatibi: Kudüs İSLAM TOPRAĞIDIR!

Toprak Günü nedir?

İsrail, 30 Mart 1976’da Filistinlilere ait binlerce dönüm araziye el koymuştu. Filistin halkı, olayı protesto etmek için genel grev düzenlemiş, İsrail güçlerinin göstericilere ateş açması sonucu 6 kişi ölmüş, yüzlerce kişi yaralanmıştı. Bu nedenle Filistinliler her yıl 30 Mart’ta, “Toprak Günü” kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyerek, kayıplarını anıyor.