Irkçılık ve Kölelik Amerika ve İsrail’in RUHUNDA VAR!

BM toplumsal ve ekonomik işleri komisyonunun icrai komiseri geçen ay Siyonist rejimi, Aparthaeid rejimi olarak nitelendirmişti. Ancak BM genel sekreterinin bu raporu geri çekmesine zorlaması sonucu, görevinden istifa etti.

Bu komisyon “50 yıllık İsrail işgalciliği” unvanlı yeni raporuna göre, Siyonist rejimin yapısı, Amerika’nın kölecilik dönemindeki devlet yapısına benziyor. Bu raporun Haziran ayında ve 1967 yılındaki 6 günlük Savaş’ın yıldönümünde yayınlanması öngörülüyor.

GÖZAT  Hamas: İsrail Yerleşke Kararı, Irkçı Politikanın Devamı

BM toplumsal ve ekonomik işleri komisyonunun Siyonist rejimi, Aparthaeid rejimi olarak nitelendirmiş olması terörist İsrail rejimi elebaşlarını öfkelendirmişti.

Elbette ırkçı İsrail rejimi, Güney Afrika’daki İnsanlık dışı Aparthaeid rejiminin çöküşünden önce sıkı bir ittifak ve işbirliği geliştirmişti. BM genel sekreteri baskılara dayanamayarak, söz konusu raporun komisyon sitesinden çıkarılmasını istedi.

GÖZAT  Amerika İsrail'in Son İşgalini ANLAYIŞLA KARŞILADI

Bunun sonucu BM genel sekreteri yardımcısı ve bu komisyonun komiseri “Rima Halef” itiraz olarak görevinden istifa etti. Siyonist İsrail rejiminin ırkçı tutum ve girişimleri sadece Filistinli Araplara karşı uygulanmıyor, Yahudiler de bundan payını alıyorlar.

Zenci Yahudiler de beyaz ve Eşknazi Yahudilerin okul ve üniversitelerinde eğitim göremiyorlar. Onların da geliş-gidişi yolları ayrılmıştır.

GÖZAT  BM: İsrail SİSTEMATİK IRKÇILIK Yapıyor

Zenci Yahudilerin kan bağışı da kabul edilmiyor. Siyonist rejimin Falaşa Yahudilere uyguladığı politika Güney Afrika’da azınlık Beyaz ırkçı Aparthaeid rejiminin zenci çoğunluk halka uyguladığı ideolojik politika ile Amerika’nın zenci Amerikalılara uyguladığı ırkçı ve aşağılayıcı politikaların aynısıdır.

Amerika’da 1960 yılına kadar zenciler beyazlarla otobüste yan yana oturamazlardı. Bu kuralı ihlal eden zenciler tutuklanıp cezalandırılırdı. Amerika’da hala beyaz olmayan insanlara karşı ırkçı politikalar, tutum ve davranış biçimleri devam etmektedir.

GÖZAT  Tüm Dünyada İSRAİL IRKÇILIĞI HAFTASI (IAW) Organizasyonları Yapılacak

İsrail rejiminin resmi ideolojisi Siyonizm, ırkçı bir ideolojidir. Nitekim BM genel kurulu 1975 yılında 3379 sayılı kararıyla Siyonizm Irkçı bir ideoloji olarak tanımlandı.

Amerika liderliğindeki Batı ittifakının baskıları sonucu, 1990lı yılların ortalarında Siyonizm’in Aparthaeid gibi ırkçı bir ideoloji ve sistem olduğu kararı kaldırıldı.

GÖZAT  Filistin'den Ezan Yasağı Tepkisi: IRKÇI ve KIŞKIRTICI KARAR

Ancak terörist İsrail rejiminin Siyonizm temelli ırkçı ve etnik ayırımcılığı kesintisiz devam etmektedir. BM’nın farklı organları ve komisyonlarıysa, Amerika ve Siyonist İsrail rejiminin baskılarından korkmadan Siyonizm’i Irkçı ve İsrail’i de işgalci rejim olarak tanımlıyorlar.