İran’da 10 İsrail-MOSSAD Ajanı Yakalandı

Geçtiğimiz günlerde Malezya’da Filistinli bir yazılımcıyı kaçıran bir Mossad şebekesinin ortaya çıkarılmasından ve rehin aldıkları kişinin kurtarılıp Mossad elemanlarının ele geçirilmesinden sonra İran da ülkelerinde bir Mossad şebekesinin ortaya çıkarıldığını açıkladı. 

İran, Mossad şebekesinin, İran’ın istihbarat elemanlarının Batı Azerbaycan bölgesinde siyonist rejimin faaliyetlerine karşı savaş amaçlı sürdürdüğü yoğun takip çalışmaları neticesinde ortaya çıkarıldığını duyurdu. 

İran’ın Fars Haber Ajansı tarafından verilen bilgilere göre şebekenin Batı Azerbaycan, Tahran ve Hürmüzgan vilayetlerinde 10 elemanı ele geçirildi. Casusların Mossad ile görüntülü görüşmelerinin tespit edildiği ifade edildi. 

Haberde, söz konusu şebeke elemanlarının güvenlik teşkilatıyla irtibatlı bazı şahısların araçlarına ve evlerine ateş ettiklerine dikkat çekildi. Bazı fotoğraflar çekme ve bunları doğrudan Mossad’a gönderme karşılığında büyük miktarlarda para aldıklarının belirlendiği ifade edildi. 

Şebekenin elemanlarının İran İslam Cumhuriyeti istihbaratında ve güvenlik mekanizmasında çalışan bazı kişilere suikast düzenleme planları yaptıkları ancak sürdürülen takip sonucu yakalanmaları sebebiyle bunu başaramadıkları belirtildi.