İRAN: Sonuna Kadar FİLİSTİN’in Yanındayız!

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani, İran’da bulunan Filistin İslami Cihad hareketi genel sekreteri Ziyad Nehale ile bir araya geldi.

Tahran’da yapılan görüşmede Şemhani, “İran’da İslam Devirmi’nin zaferinden bugüne kadar her zaman masum Filistin halkının yanında yer aldık. Bizim dini ve insani inancımızdan kaynaklanan bu yolu direniş hareketinin tam zaferine kadar sürdüreceğiz.” dedi.

Yüzyılın Anlaşması, Filistin’e İhanet…

ABD’nin sömürgecilik kapsamında düzenlediği “Yüzyılın anlaşması”nın bazı Arap devletleri tarafından gizli ya da açık bir şekilde desteklendiğini hatırlatan Şemhani, “Bu planın uygulanması Filistin’in bünyesine büyük bir darbe vurabilir. Bana göre direniş grupları ve bölgenin duyarlı halkları bu kötü niyetle hazırlanan projeyi boşa çıkartacaktır.” ifadesini kullandı.

Şemhani, Gazze sınırında işgalci İsrail rejimini protesto etmek amacıyla yapılan geniş çaplı “Büyük Dönüş” gösterilerine değinerek, “Filistin halkı ana vatanlarını terk etmek istemiyor. Bugün demokrasiyi savunanlar Filisitn halkının genel talebini destekleme konusunda sınama içindeler.” açıklamalarında bulundu.

Ziyad en-Nehale de görüşmede, Filistin halkının nihai zafere ulaşmak için kararlı bir şekilde mücadele edeceğini kaydetti.

“İran, Filistin’in Gerçek Destekçilerinden”

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nehale görüşmede yaptığı açıklamada, İran’ın Filistin davasının gerçek destekleyicilerinden biri olduğuna değinerek, Filistin İslami Cihad Hareketi’nin seçimleri hakkında İranlı yetkiliye bilgi verdi.

Bazı Arap ve Batılı ülkelerin direnişi yenmeye çalışmasının altını çizen el-Nihale, ‘Filistin halkı geçmişe kıyasla daha kararlı bir şekilde gururlu yollarına devam edecek’ diye ekledi.