İRAN: Dış Siyasetimizin Ana Ekseni FİLİSTİN!

Filistin İslami Direniş Hareketi-Hamas’ın parlamenter başkanı ve siyasi bürosu üyesi Mahmud Ez-Zehhar başkanlığında Filistin Yasama Meclisi üyelerinden oluşan heyet, İran yetkilileri ile görüşmek için Tahran’a bir ziyaret gerçekleştirdi.

Filistinli heyet Pazar günü İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ve İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani ile görüştü.

Filistin Ana Eksen!

Söz konusu görüşmelerde İran’ın dış siyasetinin ekseninin Filistin milletinin kaderi ile ilgili önemli ve kilit konular olduğuna vurgu yapıldı.

Hamas liderleriyle yapılan görüşmede, İran’ın bakış açısına göre İslam aleminin en öncelikli konusu olduğu, Filistin ülküsü ve Kudüs-ü Şerif’in özgürleştirilmesinin desteklemesine vurgu yapıldığı belirtildi.

İslam Aleminin En Büyük Tehdidi: SİYONİZM!

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani bu konu ile ilgili şöyle bir açıklamada bulundu: “İslam aleminin en büyük tehdidi sayılan Siyonist rejim ile mücadele yolunda her hangi bir çarpıklığa yol açan girişimler, dünya Müslümanlarına ihanet anlamına gelir.”