İran: Kudüs Unutulmayacak, Filistin Özgür Olacak

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Kudüs’ün unutulmayacağını ve İsrail’in işgali altında kalmayacağını belirterek Filistin’in özgürlüğüne kavuşacağını söyledi.

Ruhani İran Hükümet toplantısında, mazlum Filistin halkının sesini dünyaya duyurmak için meşru her yoldan çalışacaklarını açıkladı.

Ruhani konuşmasında, “Kudüs Günü bu yıl bizim için farklı koşullar altında geçiyor bu günü ihya etmek için ülkede Cuma namazının kılındığı bölgelerde farklı aktiviteler düzenlenecek.” ifadelerine yer verdi.

Ruhani, Filistin halkının acımasız baskılara maruz kalmasına rağmen kararlılıklarının ve direnişlerinin devam edeceğini ve bu yolun er ya da geç zaferle sona ereceğini vurguladı.

İran Meclis Başkanının uluslararası işler özel danışmanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ise, “Filistin halkının direnişi, İsrail’in sahte varlığını sona erdirecek ve yakında Kudüs’te dua edeceğiz.” dedi.

Abdullahiyan, Siyonistler için bölgede yer olmadığını belirterek, Filistin’in tamamının Filistinlilere ait olduğunu belirtti.

Diğer yandan İran Dini Lideri Seyyid Ali Hamaney, Suudi Arabistan başta olmak üzere bazı Arap ülkelerinin, işgalci İsrail’i destekleyerek Filistin’e ihanet ettiğini ancak bu ülkelerdeki halkların bu ihanete müsamaha göstereceğini düşünmediğini ifade etti.