İran: İsrail’in Cinayetlerine Acil Müdahale Edilmeli

İran İslam cumhuryeti dışişleri bakanı dün akşam yaptığı açıklamada, Siyonist rejimin saldırganlığı ve suçlarına karşı başta İslam İşbirliği Teşkilatı olmak üzere çeşitli ülkeler ve uluslararası kuruluşların derhal harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

Siyonist yerleşkeler ve askerleri son günlerde aralarında Mescid-ul Aksa’nın da bulunduğu bir çok Filistinli bölgeye saldırdı, saldırı sırasında en az 20 filistinli şehit olurken yüzlercesi yaralandı.

Fars Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre Hüseyin Emirabdullahian  İngilizce düzenlenen Dünya Kudüs Günü etkinliğinde, Siyonist rejim cinayetlerini kınarken, başta İslam İşbirlği Teşkilatı olmak üzere ülkeler ve uluslararası kuruluşların, işgalci Siyonist rejimin işlediği suçlara ve vahşetlerine karşı derhal harekete geçmelerini istedi.

Törende İslam Cumhuriyeti kurucusu İmam Humeyni’nin Dünya Kudüs Günü’nü adlarıdmasına değinen Emirabdullahian, şehit İmad Muğniye, şehit Ahmet Yasin, Fethi Şakaki, Abbas el-Musevi ayrıca büyük Kudüs şehidi korgeneral Kasım Süleymani ve ebu Mehdi Muhendis’i saygı ve rahmetle andı. 

Dışişleri bakanı yaptığı konuşmada, yaklaşık 10 yıl önce İslam inkılabı rehberi Ayetullah Hamenei tarafından Filistin sorununu çözmek için önerdiği siyasi plana da atıfta bulundu.

Plana göre Filistin asıllı Müslümanlar, Yahudiler ve Hıristiyanlar, kaderlerini belirleyecek hukuk sistemini referandum yoluyla seçebilecekler./